and off i go

Försök nummer 2 att ta mig in till stan.
Wish me luck..

några minuters betydelse

Här sitter jag, färdig för avfärd och vad händer? - Jag missar bussen. Vi har busshållsplatsen precis utanför vår port, så 12 minuter över var jag precis på väg att gå ut då jag ser att bussfan står där nere. Den ska gå 08.15 från skolan och därav vara vid oss ca 08.17. Om den är i tid. Vilket den aldrig annars är. Så jaha, nu får jag vänta på nästa buss som går 09.00 och kommer därför att komma försent till ump. BRA START PÅ DAGEN!

els

Idag har vi haft finbesök av Anna&Moa. Vi har bland annat gått på nostalgipromenad, fikat och bara haft det mysigt. Mina underbara E och L! Efter att de åkt svidade jag om till träningskläder och gav mig ut på en löparrunda(!). Sedan kom Isabell för att titta på "daiting in the dark". Nu sover Melwin för längesen och Niklas&Thobias sitter och spelar kort. Själv tänkte jag ta mig en snabbdusch innan det är dags för "cougar town". Imorgon blir det en tidig morgon eftersom jag ska in till ump på första hjälpen utbildning..


min cooling!

hemmamåndag

Trots att det är måndag idag så blev det inget ump för vår del. Niklas är ledig så vi kände för en slappdag hemma. Istället har vi städat och haft besök av Niklas mamma. Melwin är nu tillbaka i sitt vanliga humör efter all sjukdom, han busar som aldrig förr och han äter igen! Han har även utvecklat ett redigt temprament vår lilleman. Han visar väldigt tydligt vad han vill och inte vill.

Nu tänkte jag moppa golven och sedan springa ner i tvättstugan för att se om den är ledig.. Ikväll verkar det som att Thobias kommer på besök.

summasumarum

Helgen har varit bra, väldigt avkopplande och mysig. I fredags var ju Melwin&jag hemma hos mina föräldrar medans Niklas var ute med sina vänner. Igår var vi på kalas hos min farmor, där var det fullt hus då nästan hela släkten var samlad. På kvällen hade vi en riktig myskväll här hemma. Vid Melwins nattning låg vi alla tre i sängen, jag läste bok och Niklas gav Melwin nattflaskan. När Melwin somnat poppade vi en massa popcorn och låg i soffan och tittade på "benjamin buttons otroliga liv" - väldigt bra film!

Nu är vi precis hemkommna från en fika hos min mormor&morfar. Snart kommer Johan&Linn hit, jag planerar att spela kort. Ska bara försöka slita Niklas från tvn först..

Min familj och släkt betyder väldigt mycket för mig. Jag är väldigt tacksam över att ha så bra kontakt med alla och jag är väldigt glad över att Melwin får växa upp så nära alla.

fredagsmys med familjen

Melwin&jag har spenderat kvällen hemma hos mina föräldrar. Där var det fullt hus såklart; mamma&pappa, bror+familj, bror och syster+pojkvän. Vi åt god mat och bänkade oss sedan framför Lets dance med en massa fredagsmys. Absolut rätt som vann!

Nu ska jag slökolla runt lite mer medans jag väntar på Niklas som kommer med nattbussen hem..


goooodmooorgooon!

Vi har precis tagit morgon. Jag har precis fått upp Niklas ur sängen också, hans buss går om sju minuter.. Idag ska det shoppas tillsammans med emelutt! Men först frulle&fix.

kvällsstäda

Vi har haft en väldigt bra dag. Det var mysigt och trevligt som vanligt på ump. Melwin lekte med alla sina små kompisar och jag snackade en massa skit med mina mammakompisar, och så åt vi såklart! Äta är något vi är väldigt bra på allihopa på ump, haha. Idag var det hemgjorda köttbullar och potatismos till lunch och kladdkaka med chokladbitar i till fika. Dock så missade vi kvällsfikat eftersom vi gick lite tidigare än vanligt idag. Niklas kom nämnligen dit efter han slutat skolan och så tog vi en buss hem till hans föräldrar. Där bjöds det på en galet god middag och sen slängde vi oss i soffan.

Nu är vi hemma igen och Melwin sover som en stock i sin säng. Niklas sitter i köket och spelar kort tillsammans med två kompisar och själv tänkte jag dra ett varv med dammsugaren. Väldigt bra att ha en tystgående dammsugare när man, som jag, städar bäst på kvällarna. Tänkte passa på att ta disken också, den tycks aldrig försvinna..

torsdagsmorgon

Nu har vi gjort morgon här hemma. Trött är jag, men det verkar jag vara ensam om. Melwin far runt på golvet, pillar på videon/dvdn - Melwin! ajaj!, reser sig mot bordet och tvbänken, pillar lite på leksakerna men får syn på något roligare, diggar till musiken på vakna med the voice, plockar med videofilmerna i bokhyllan. Och så vidare.

Snart är det time för frulle och sedan ska vi fixa iordning oss för att - såklart - åka till unga mammor och pappor (ump). Ciao!

dagens sanning

Melwin är redan 9månader, tiden sen han föddes har gått så ofattbart fort. Om bara 3 ynka små korta månader är han ett helt år! Den 22 juni 2010 är det redan ett helt år sen han kom till världen, vår underbara lilla prins.

Men detta betyder också att min föräldraledighet snart är slut och att det inom kort är dags att komma tillbaka till verkligheten. Eller snarare komma till verkligheten. För sanningen är att jag inte alls kommer gå tillbaka till det som förr var min verklighet. Inget är som förr, och inget har varit som förr sedan Melwin kom och berikade mitt liv. Planen är att Melwin ska börja på dagis i augusti, Niklas ska gå sitt sista år i skolan och ... Mer än så förtäljer inte planen. Men jag jobbar på det, varje vaken sekund jobbar jag på det. Ska jag vara ärlig så är det mer eller mindre det enda som rör sig i mitt huvud just nu, ångesten och rädslan för vad som komma skall, eller inte komma skall. All denna ovisshet gör mig galen, vilket i sin tur leder till att jag inte riktigt kan njuta av min sista tid som mammaledig fullt ut.

Jag vill studera, bli klar med gymnasiet för att få bästa möjligheterna till jobb. Men en student drar tyvärr inte in någon massiv inkomst. Nej, 1050 kronor betalar ingen hyra, sätter ingen mat på bordet och är inte ens i närheten av att vara tillräckligt mycket pengar för att försörja en famlij på tre personer. Eftersom jag inte är 20 kan jag heller inte ta studielån.

Ska jag bli tvungen att flytta hem till mina föräldrar för att jag vill studera och göra rätt för mig, samtidigt som jag har en underbar son? Ska mina föräldrar tvingas att betala för mig och mitt barn för att samhället anser att man ska vänta med att skaffa barn tills man är 30+?

Varför ska unga föräldar motarbetas när man vet att antalet ökar? Borde man inte istället hjälpa dessa, precis som man hjälper andra människor som har problem? ..

Det handlar om ett år. Nästa sommar tar Niklas studenten och får då jobb, då kan han ställa mat på bordet. Men tills dess hänger det mesta ansvaret någon annanstans. En del av det på mig. Jag skulle gärna jobba under ett år för att sedan gå tillbaka till skolan och avsluta mina gymnasiestudier. Men vart finns ett jobb att få? Och skulle motivationen till att plugga finnas där om ett år, när jag har ett jobb?

just nu

hemma hos emelie och myser.


onsdagsplaner

Nyss uppstigen är jag. Niklas är ledig på onsdagar så han tog Melwin imorse så jag fick sova ut. Nu ska jag sätta fart; äta en snabbfrukost, fixa mig och Melwin, packa skötväskan och sedan fara iväg hem till Emelie. Ha en bra dag people, Och grattis till Ellinorpan! ♥

tvtisdag

Idag har Emelie varit här och busat med oss. Eller ja, hängt i soffan haha. En riktig slödag har det varit, men kanske ska man ha sådanna också. Iallafall, så uppskattar jag alltid besök!

Nu har Niklas promenerat iväg till en kompis för att titta på fotboll och jag har precis lagt Melwin. Alltså är det tid för lite alone time. Men ikväll delar jag den, mer än gärna, tillsammans med Isabell. Hon håller just nu på att poppa popcorn och snart börjar tvkvällen med stort T! Dating in the dark - Desperate housewives - Cougar town. Puss!

090622-100322

Melwin är nu 9månader gammal. Han kryper, ställer sig mot saker, pratar lite smått och gör nog det mesta en vanlig 9månaders kille gör. Han skrattar och gnäller om vartannat, men är faktiskt oftast ganska glad och nöjd med livet. Han älskar människor och att vara i centrum. Att busa är det bästa han vet och han gillar när man sjunger. Hans favorit matväg är youghurt med mosad banan i och frukt överhuvudtaget tuggar han glatt i sig. Mellan allt bus gillar han att vara i någons famn och bara gosa. Melwin är, enligt mig, världens underbaraste lilla kille och jag älskar honom gränslöst. Du är det bästa som hänt oss lillprinsen ♥


090622-100322

dagens måndag

Har haft en bra dag på ump med the mamas. På hemvägen fick jag sällskap av en liten Wiman som följde med hem hit på lite mys-mat-halvåttahosmig och en halv håkansbar.

En mycket trött Melwin slocknade redan vid sju efter mycket gnäll. Så vi får hoppas att han sover hela natten och en bra bit in på morgonen trots den något tidiga insomningen.. Nu ska jag ta en snabbdusch, sedan hoppa i pyjamasen och placera mig i soffan framför svenska hollywood fruar. Imorgon får Melwin&jag dambesök!

sunny mondaymorning

Klockan 05.58 vaknade jag av att vår lilla herre låg och pratade/skrattade för sig själv i sin säng. Själv hade jag väldigt svårt att se det roliga i att vara vaken då. Så han fick komma och gosa mellan Niklas och mig, och vips - så somnade han om!

Nu har vi iallafall tagit morgon här hemma. Melwin far runt som en galning. Nyss stod han vid tvbänken och slog på tvn, nu är han innne i sovrummet och slår på tvn som står på golvet där inne. Känns helt galet att han far runt så, man hinner ju inte med på alla hans bus! Tänk att han fyller 1år om bara tre månader(!!!) gaaaaalet!

Men nu måste vi sätta fart igen. Slänga i oss lite frulle och på med kläder, sedan iväg till bussen och ump. Ha en lovely och solig måndag peolpe!

saturday

Nu kilar mulle&jag iväg till mina föräldrar för lördagsmys!

playdate

Melwin och jag åkte in till stan på förmiddagen, inhandlade varsitt par solbrillor och mötte sedan upp Denise&Milio. Tillsammans promenerade vi hem till dem och satt sen där några timmar och pratade en massa skit, haha. Kidsen levde rövare såklart, så galet söta är de tillsammans! Hostade den ena  så fejkhostade den andra, dansade den ena så dansade den andra haha!

Nu är vi iallafall tillbaka
på hemmaplan. Melwin sitter i köket och leker med sin pappa + massa killar. Jag tänkte slänga i mig två alvedon och sedan lägga mig på soffan för att titta på the city maraton. Huuuvudvärk har jag, big time..

uppe med tuppen

06.20 tyckte Melwin att det var dags för morgon imorse. Kan det vara rekord? Jag känner mig helt klart mer bekväm med hans annars 9-10 uppstigningar. Eftersom Niklas ändå skulle upp 06.30 så tog han första passet. Dvs blöjbyte och frukostfix. Men inte sent därefter blev jag tvungen att gå upp jag med, som en zoombie. Lilleman har nämligen börjat med något väldigt roligt.. Vakna ungefär en gång i timmen och skrika varje natt. Och Niklas sover såklart hela nätterna igenom, utan att vakna trots Melwins attacker.

Tur var det iallafall att
lillherrn ville ta en nap på soffan 9-10.30! Finns det något mysigare än ett barn som somnar i famnen?

Efter napen var det full
fart igen, massa lek och bus, matlagning och ätvägran innan han slocknade igen för nap nummer 2. Nu har Niklas kommit hem och Melwin har precis vaknat. Så nu ska det donas lite här hemma och sedan ska vi ta en promenad till affären. Äntligen helg!

dagens sanning

Det blev bråttom imorse, som väntat, så nu råder ett stilla kaos här här i vardagsrummet - igen. Min halvätna frukost står fortfarande framme, leksaker över hela golvet, nytvättade kläder hänger framme på tvättstället, dammsugaren står mitt på golvet, Melwins kläder ligger utspridda i soffan osv osv osv osv.. Ser framför mig hur mamma drar av håret från skallen nu, haha.

MEN mamma, jag ska städa! Nu på en gång!

lugnet före stormen

Jag sitter här i min ensamhet och petar i mig lite frukost. Det går lite sådär. Min mage blir helt bananas när jag äter frukost såhär tidigt. Nyhetsmorgon visas på tvn, jag slötittar lite då och då. En tjej från "Sveriges värsta bilförare" är med idag, undra vad hon gör där? Jag hör inte vad de säger och har tyvärr inte blivit riktigt haj på att läsa på läppar än. Hör hur de mummlar, men inte om vad. De ser allvarliga ut. Kanske pratar de om det faktum att "Sveriges värsta bilförare" är en väldigt dåligt program. Eller kanske pratar de om svininfluensan. För vart tog den vägen egentligen? Är vi mitt inne i orkanen kanske? Bryter det snart ut igen? Snart vaknar Melwin. Då är lugnet över, då blir det en riktig storm för att hinna med bussen. Den går om en timma. Jag borde börja skynda lite fortare. Peta i mig lite mer frukost. Vinka adjö till lugnet.

alonetime

Idag har jag varit i skolan, utan Melwin som var hemma med Niklas. Mötte upp Emelie på bussen så hon följde tappert med såklart. Efter mötet mötte vi upp de andra två och tog sedan en trip på stan + lunch.

Väl hemma var det en liten kille som minsann blev glad över att se sin mamma. Så bus och mys blev det innan det var dags att ta tag i alla måsten här hemma. Matlagning, diskning, tvättning och städning. Ska jag vara helt ärlig så var det Niklas som gjorde de tre förstnämnda.

Nu ikväll är Niklas ute
på upptåg.. Han är hos en kompis och tittar på fotboll. Så jag och mulle har haft mamma-Melwin mys här hemma. Nu sover han dock, efter många om och men. Så jag tänkte göre lite te, gosa in mig under en filt och bara andas innan det är dags för sänggång. Emelie&ump imorgon!

passar på när melwin sover..

Tvn är bokad för fotboll och soffan är snart full med massa killar här hemma.
Så jag flyr fältet och går till isa för att titta på DH istället!

bilder



promenad till mormor&morfar, mulle vaktade kladdkakan!


goskillarna en kväll när jag skulle lägga mig, vart skulle jag få plats liksom? haha


Melwin står och kikar på fiskarna


busar med pappsen, inget konstigt alls

river runt på golvet och busar


Melwin har börjar fara omkring välldans när han sover.
Jag hittade honom såhär igårkväll, snutten ♥

skallebang

Jag har haft huvudvärk från och till de senaste dagarna. Ingen vanlig liten irriterande som jag brukar ha, utan pang-bom-jagtrorjagdör-huvudvärk. Och inatt valde Melwin att vakna en gång i timmen. Så guess what? - ja precis, pang-bom-jagtrorjagdör-huvudvärk it is! Har precis knaprat i mig ipren så jag tänkte slänga mig på soffan en stund i hopp om att det går över.. Om en timma åker vi till Niklas föräldrar för att bjuda dem på mat.



Fattigt med bilder på senaste tiden. Har en massa i kameran men har inte orkat lägga över dem på datorn. Så det får bli bildbomb i nästa inlägg!

svälta räv

Dagen har sett ut som så att vi har städat lite, johan&linn har varit på besök och ikväll var vi hos mina föräldrar där vi blev bjudna på pizza. Niklas och jag har precis spelat kort så nu är jag tjurig. Han vann på svälta räv två gånger och skrattade åt att jag var så dålig, detta resulterade i att jag råkade kasta ett lypsyl i pannan på honom och skrek att jag aldrig ska spela kort med honom mer. Haha!

Nej nu är det tusan dags för sängen. Imorgon ska jag till sjukhuset och ta bort gipset!

svar och söndag

jag är ny i din blogg så jag undrar först och främst om lilla melwin var planerad?
och så undrar jag hur du får ihop det ekonomiskt? :)
kramkram


Melwin var inte planerad, men väldigt välkommen!
Precis som alla föräldrar får vi föräldrapenning och barnbidrag, och precis som alla elever får vi studiebidrag. Utöver detta får vi bostadsbidrag och hjälp från våra föräldrar.

vad var det värsta med att vara gravid?


Under första tiden av min graviditet mådde jag fruktansvärt dåligt, spydde konstant och fick inte behålla något jag stoppade i mig överhuvudtaget. Att vara helt utmattad fysiskt och psykiskt var det värsta med att vara gravid.

 


 

Här är det toppen väder! Så efter maten blir det en promenix för lilla familjen.


freedag

Idag blir det stress-stress. Mycket som ska hinnas med innan det är dags att hoppa på bussen in till stan. Ikväll ska jag på modevisning och efter det utgång. Men först ska det städas här hemma! Ha en bra fredag people!

torsdag

Har haft en heldag med the mamas på ump idag. Efter det stod jag och väntade på en buss som aldrig kom. Hela 30 minuter senare kom nästa buss. Tydligen hade bussen innan gått sönder, men frågan är - sätter man inte in en ny buss då?! Eftersom alla fick vänta på nästa buss var denna fullproppad.

Men hem kom vi tillslut och Melwin var inte glad. Skrek, skrek och skrek gjorde han. Nu sover han iallafall, efter många om och men. Och jag har precis färgat Isas hår så hon sitter och väntar på att skölja ur det. Niklas står och diskar.. Jag är galet trött och har ont i huvudet så jag tänkte slänga mig i sängen tidigt ikväll. För imorgon blir det nya äventyr!

kvällsinlägg

Fimen var skitbra! rekomenderar den big time - remember me var det alltså. Efter bion gick jag hem till aske för lite greys och mys. Sååå jobbigt att inte ha femman här hemma, haha. Krångelkrångel, men snart återkommer min älskling ingen hoppas jag.

Imorgon är det torsdag vilket betyder ump såklart. Buss betyder det också, får se hur det går.. Jag har visserligen inte så ont i armen längre, men den är fortfarande gipsad så den sitter ju där den sitter. Nu ska jag iallafall spela ett parti skitgubbe med och sedan titta på big bang theory med Niklas. Godnatt!

och så blev det onsdag

Yessir, onsdag idag. Niklas är ledig och dagen till ära gav Melwin oss sovmorgon ända till halv elva! underbart! Men tiderna blev ju lite omkastade så nu står Niklas och fixar en sen lunch. Mulle kryper runt på golvet, japp - han kryper! Ibland sätter han sig på ena benet och hasar sig fram, men emellanåt kryper han som man ska. Frammåt kommer han iallafall och videon/dvdn är nya favoriten. Busen! Just nu sitter han och bankar på pulkan som står i hallen, haha.

Ikväll ska mina killar ha grabbkväll medans jag ska på bio, vi ska se remember me. Men nu ska jag jaga min lilla busooonge!



förresten, frågestund you say? fråga på I say!

mli och tildis

Idag har Mulle&jag haft en riktig mysdag tillsammans med Emelie och Mathilda. Kvalitetstid uppskattas väldigt mycket!

Nu vill Niklas att jag ska spela lite kort med honom nu,
så slänger in några - snodda - bilder istället!





emelies fina bilder, finns mer på hennes blogg.

my love

Idag firar vi 2år tillsammans.
Galet mycket har hänt under de senaste två åren
och jag kunde inte önskat mig något bättre.


jag älskar dig baby ♥

söndag

Nu ska lillafamiljen ta med den nygräddade kladdkakan
och promenera till mina föräldrar för att bjuda in oss själva på fika!

trööööött

dags att sova!
söndag imorgon, åh så underbart. inte.

lovely friday

Det blev som så att jag och lillherrn spenderade natten hos mina föräldrar. Vi övertog min brors säng över natten så han fick sova på soffan, hehe. Så inatt har jag fått ett ex antal sparkar i magen och blivit dragen i håret från och till. Underbart! Och runt klockan sju bestämde sig Melwin för att nu ska det minsann vaknas! jag lyckades hålla oss kvar i sängen till iallafall halv åtta. Men sen var det full rulle såklart. Mormorn tog hand om morgonblöjan och påklädningen och sedan direkten till frukostbordet. Har jag berättat att Mullemannen är helt galen i youghurt med mosad banan i? Han kan äta hur mycket som helst! Tio i nio promenerade jag sen iväg till tandläkaren - petade lite i tänderna - tog kort - det här ser bra ut - ute igen efter 10 minuter.

Nu ligger prinsen och sussar här bredvid mig. Ikväll vankas mys med sofiorna! Ha en bra fredag people!

4e mars

Idag fyller min mamma år, så ikväll vankas det kalas där hemma. Troligtvis blir även Mulle och jag kvar över natten eftersom Niklas ska till skolan imorgon och jag inte klarar av att sköta Melwin själv. Jag får nämligen inte använda vänsterarmen alls ännu. Men om 2-3 veckor åker gipset av och ersätts istället av en stödskena.

Melwin ligger just nu och sussar i sin säng och Niklas lagar mat. Jag tänkte ta och plocka undan alla tusentals leksaker som ligger utspridda över hela vardagsrumsgolvet..


grattis på födelsedagen bästa mamma/mormor ♥

på hemmaplan

Jag lever och allt har gått bra.
Nu ska jag äta rostade mackor med kalles randiga på mmmm
!

adjö armen!

Nu åker jag in till sjukhuset. Imorgon blir det operation!
Återkommer på onsdag med pain som heter duga!


just nu

Lunchdags!

RSS 2.0