2009. (låååångt inlägg)

januari. I januari mådde jag väl inte som bäst om man säger så. Men illamåendet började ge sig och jag gick tillbaka till skolan efter att ha varit hemma i 2,5 månader. Vi fick reda på att det var en liten pojke som bodde i min mage. Kasper fyllde ett. Vi köpte de första bebiskläderna;

februari. Hela februari månad bestod av mys med familj och vänner. Illamåendet hängde fortfarande i till och från men nu kunde jag iallafall beblanda mig med folk igen ;) Jobbade några timmar här och där. Började med med järntabletter igen - och slutade igen. Vi beställde vagn och magen växte! V.24+0;

mars. Nu var illamåendet så gott som borta, hurra! Vi letade lägenhet, och insåg att det var nästintill omöjligt att få tag på en. Niklas och jag firade ett år tillsammans;

april. Vi firade påsk hemma hos Niklasföräldrar i form av middag och äggjakt i trädgården. Köpte skötbord och gjorde iordning på vaggan. Var inne på sjukhuset pga magvärk. Första mötet med föräldragruppen på unga mammor&pappor. I slutet av månaden la sig mulle nedåt och var halvfixerad. Och magen började bli redigt stor V.34;

maj.Hela maj gick vi bara och väntade och väntade och väntade.. Den 4emaj vägde jag lika mycket som vid inskrivningen på bvc. Det började bli väldigt trångt där inne i magen och bebis nästintill mosade mina revben. Vid dethär laget var jag redigt trött på att vara gravid!

- hittade ingen bild från maj -

juni. juni juni juni! äntligen var dagen som vi väntat på i ca8månader här! Men ingen bebis ville titta ut än, såklart. Sex dagar till fick vi vänta, men det var det värt. Och all illamående, all värk, alla tårar - allt var värt det hundra gånger om när vi klockan 01.08 den 22 juni äntligen fick se vår son för första gången. Han var världens finaste, vår Melwin. Resterande dagar av juni månad slet vi inte blickarna från vårt lilla knyte en sekund tror jag. Väldigt varmt var det förresten!



juli. PappaNiklas fyllde 18år, detta firades med kalas hemma hos hans föräldrar och sen gick han ut på krogen. Väldigt varmt var det i juli, melwin låg i bara blöjfisen i vagnen för det mesta. Min bror gifte sig. Vi spenderade många timmar i mormor&morfars trädgård. I slutet av månaden flyttade vi till egen lägenhet. Lyckades fånga första riktiga skrattet på bild;

augusti.Livet med vår lilla knodd flöt på hur bra som helst. Han fick sin första förkyldning och växte ur strl. 50. Umgicks ganska mycket med familjen Liam och var även mycket på ump. Mina föräldrar flyttade.



september. Jag fyllde 18, lämnade melwin för första gången och firade födelsedagen på krogen tillsammans med mina tjejkompisar. Gick på babymassage på ump;


oktober. Min bror fick en dotter 16/10. Niklas och jag förlovade oss 8/10. Mulle blev hela fyra månader och fick börja med smakportioner;



november; Melwins tänder började ploppa upp! nummer 1 och 2 kom minsann under novembermånad. Niklas hade sin allra första farsdag. Mulle fick beskåda snö för första gången i sitt liv. Vi blev fotograferade utav Filippus (filippusfoto.se) på ump;



december. Melwins första julafton, första gungtur och första pulkaåk. Och idag blir det hans första nyårsafton!





summasumarum.. 2009 har varit det absolut bästa året i mitt liv. Mitt lilla simpla liv har berikats så fruktansvärt mycket tack vare min lilleguldklimp. Jag har vuxit så otroligt mycket dethär året, på alla sätt och vis. Och det har minsann Melwin också! Han växer och lär sig nya saker varje dag och jag är så stolt över att vara hans mamma. Nu säger jag tack och adjö till 2009 och hoppas på ett, om möjligt, ännu bättre 2010 tillsammans med mina älskade killar!


Gott nytt år önskar Melwin och Hanna



att kopiera och/eller använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

tisdagkväll

Ikväll är Melwin och jag hemma själva, Niklas är hos en kompis och spelar poker. Så vi har myst i soffan, tränat på att gå i gåstolen, ätit yoghurt, bullar och välling. Nu sover lillprinsen så gott så och jag tänkte fixa lite äggröra. Imorgon ska vi till ikea!


I söndags fyllde frökenSofia hela 19 år!

seg dag med sjukling

Här hemma är vi väldigt sega och Melwin är sjuk. Han är jätteförkyld, snorar hostar och ingenting duger i mer än fem minuter innan det börjas gnälla. Äta är han inte heller på pigg på, det enda som duger är flaskan. Tur att han vill ha den iallafall!

Nu ska jag titta på harrypotter och om ett tag kommer Thobias hit. Ha en bra lördagskväll people!

bildregn


mina snyggingar redo för lillajulafton
(kika in vår finfina sänggavel också!)


Melwin framför granen hemma hos sin mormor&morfar


åker lite bil med hjälp av moster


julaftonsmorgon!


FARbrorMathias hemma hos Melwins farmor&farfar


storkusinWilliam


fasterTherese


killarna väntar på tomten

och kom gjorde han! snyggare än någonsin

hugger in på paketen

öppna öppna öppna

utforskar de nya leksakerna

myser hos sin gammelmormor&gammelmorfar

snyggtomte nr2 och julklappsutdelning igen

trött kille sitter lite hos tomten, men har bara ögon för kusinKasper



väldigt nöjd med julklapparna iallfall!

myser i soffan



att kopiera och/eller använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

det är över nu

Så var julen över det här året också, och därmed också stressen (?).. Nu har jag iallafall lite tid till datorn!

Så vad har vi haft för oss de senaste dagarna då?.. I tisdags stod det egentligen storstädning på schemat men det blev det inte så värst mycket av. Istället kom sofiorna på besök vilket var väldigt uppskattat! Och så kom det helt plötsligt ett paket i form av en spjälsäng till mulle - tack mamma&pappa ♥. I onsdags blev det däremot julstädat här hemma och mot kvällsningen var det dags för lillajulafton hemma hos mamma&pappa tillsammans med familjen, faster+familj och farmor. Det åts julmat i mängder och lite tårta på det innan klockan blev kvart över hemgång. Så då var det hemmåt och i säng som gällde, för att invänta julafton.

Och den kom minsann! Vilket betydde upp i ottan med oss för att hinna med allt som skulle hinnas med. Vi tog på oss finkläderna och promenerade hem till mamma&pappa igen för julfrukost och julklappsöppning med syster&marcus. Mätta och glada var det dags för nästa stopp hos Melwins farmor&farfar. Där fyllde vi på med ännu mer julmat och sen kom tomten och knackade på dörren. Han var förresten ovanligt snygg iår, tomten, med solbrillor och grejer haha. Ännu nödjare och ännu gladare var det dags att tillslut ta oss till sista stället, min mormor&morfar. Där vankades sista julfirandet med släkten på min mammas sida. Ytterligare lite mat fick plats och ytterligare massa paket fick kom tomten med. Runt halv elva sa vi iallafall adjö till julafton och promenerade hem mot sängen. Vi är väldigt nöjda och tacksamma för sällskapet alla julklappar, tack så mycket allihopa ♥.

Ikväll har mamma&pappa och bror varit här och ätit middag. Nu sover vår lilla prutt som blivit sjuk mitt i all julstress, stackarn. Niklas och Sofia sitter i soffan och tittar på shrek 3, snart ska vi titta på flickan som lekte med elden och äta chips!

bilder kommer..

dan före dan före dan före dopparedan

Det börjar dra mot jul hurreni. Snart är årets mysigaste dag här! Melwins första jul!

Idag har jag spenderat större delen av dagen sovandes på soffan.. Det kändes halvkul att vakna med jordens dunder huvudvärk imorse, så jag kände att det enda rätta var att sova en stund. En stund förvandlas ganska snabbt till fyra timmar när man sover. Men när jag vaknade till liv igen var huvudvärken borta och det var hög tid att svida om från pyjamas till något mer marieberg-mottagligt. En timme senare kom mina föräldrar och hämtade upp mig och vi for iväg till marieberg för att inhandla de sista julklapparna. Så nu är jag helt klar!

Och vet ni vad?! Niklas har börjat tapetsera i köket! och han säger att det blir klart imorgon! äntligen kan det bli lite ordning på torpet igen.

Men nu är det hög tid att pussas med kudden, jag som tänkte lägga mig tidigt ikväll.. Imorgon står en tur till marieberg, igen, på schemat. Denna gång med Ellinorpan och kanske en Jonne. Godnatt!

fjärde advent

Lilla familjen sitter för tillfället vid matbordet och har precis ätit lunch. Niklas pratar i telefonen och Melwin försöker tappert att dricka vatten själv, det går sådär.. Han lyckas ta flaskan och stoppa in nappen i munnen, men längre än så kommer han inte så istället blir han förbannad och viftar som en galning med händerna så att flaskan dunsar ner på golvet. Han har börjat med nya ljud förresten, "mamamama" och "babababa". Dessa ljud kommer mest när han är ledsen, men ibland dyker de upp när det busas också, mammas lilla prins!

Nu ska vi göra oss klara för avgång mot min mormor&morfar där det vankas fjärdeadventsfika tillsammans med resten av familjen. Snart är det juuuuulafton!

män som hatar kvinnor

sofias kommentar efter filmen igår;
"men vadå?.. begick han självmord eller?.. inte så schysst att döda någon liksom?!"

sjukstuga

Det har inte blivit så mycket sömn för lillafamiljen inatt, Melwin har somnat och vaknat om vartannat, kissat ner hela sängen, snurrat runt och varit allmänt gnällig. Men just nu ligger han på lekmattan och snorar och hostar, stackarn. Febern har gått ner iallafall och han är inte lika gnällig och kinkig som igårkväll. Men att hänga på mamma är nästan det enda som gäller, att vara själv längre än två minuter går icke! Dock kan detta bli lite problematiskt när det kommer till att gå på toa och liknanade..

Soligt är det ute idag också,
tusan. Kanske ska vi ta en promenad så att han får sova ute i vagnen? Ute täpps hans lilla näsa inte igen lika mycket som när han sover inne.. Nej nu ropar han på moi, så adios. Ha en bra fredag alla!

Niklas gästar bloggen!! ^^

Ja nu när Hanna lovat mig att göra lite te och mackor åt mig lovade jag henne att jag skulle göra ett gästinlägg. Idag har vi ätt julmat påump, Melwin är lite sjuk, feber och snorig och gnällig och hängig och allt man kan tänka sig. Kortfattat är alltid bäst...

ibland förstår jag varför folk skiljer sig.

Idag har vi ätit julbord på ump och haft det riktigt mysigt. Jag kände mig riktigt harmonisk i kroppen när jag var på väg hem och ville bara mysa in mig i en filt i soffan och sitta där resten av kvällen. Men vad möts jag av när  jag öppnar lägenhetsdörren? - kaos. Som om en bomb slagit ner. och en Niklas som sitter vid datorn och tycks inte störas ett dugg utav hur det ser ut här hemma. Ja, ibland förstår jag varför folk skiljer sig..


men jag älskar dig, oavsett.


vinterland

Idag har vi haft riktigt familjemys. Vi tog en lång sovmorgon, min lite längre än killarnas hehe, och sedan efter Melwins förmiddagslur tog vi på oss full mundering och gick ut i kylan. Vi tog en promenad och gick sedan bort till en lekpark där Melwin fick gunga för första gången i sitt liv, och han älskade det! Skrattade som sjutton gjorde han lillplutten. Men det blev ingen lång gungtur eftersom det var sjuktkallt idag, istället fortsatte vi vår promenad hem till mina föräldrar där vi värmde oss. Jag älskar min familj! ♥






♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



att kopiera och/eller använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

091212

I lördags bjöd Helga in till finfin middag i form av klyftpotatis, köttfärsbiffar och tzatsiki. Mätta och glada begav vi oss till conventum arena för att njuta av en fantastisk konsert med en fantastisk lars winnerbäck. Konserten var skitbra, som alltid, med en massa gamla låtar. Enda minuset var att han inte spelade kom änglar - bästa låten någonsin?. I augusti kör vi igen hb!



tisdagsmys

Nu är jag på gång igen, efter en tids dålig uppdatering.

Idag har Emelie varit här och myst med Melwin och mig. Vi åt gottgott, snackade skit, höhö, och trängde ner oss i ena fotöljen alla tre. Trångt är mysigt! Dock blev hon ivägmotat när Niklas kom hem och sa att vi skulle åka på kalas hos hans farmor, ja så tokigt det blev.. Men välldans bra dag hade vi iallafall!

Sedan bar det som sagt iväg hem till Niklas farmor för att fira hennes födelsedag med smörgåstårta och fika. Melwin pratade lite med Niklas kusin, Fabian, men fick ingen vidare respons. Fabian är ca 2 månader yngre än Melwin. Han har förresten börjat fejkhosta hela tiden för att få uppmärksamhet, haha gullungen. Detta lärde han sig redan när han var yttepytte men nu gör han så h-e-l-a tiden! tokig är han.

Imorgon är Niklas ledig så då ska vi ha familjemys hela dagen! Tänkte gå till lekparken om det blir ett uppehåll i snöandet. Och så ska herrn fixa i köket så att det faktiskt blir färdigtapetserat till jul. Det är ju bara 9 dagar kvar för sjutton! Så mysigt!

Men nu kallar sängen. Godnatt!



mli och mulle myser!


att kopiera och använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

världens finaste, min melwin ♥



mli som har agerat fotograf
att kopiera och använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

frustration

När kvällen börjar lida mot natt är det alltid lika irriterande om Niklas lyckas norpa åt dig datorn innan mig. Händer detta så betyder det att jag får sitta och vänta medans han kollar alla sina hundra spel osv. Under tiden får jag titta på något dåligt program på tvn som jag, självklart, måste titta klart på innan jag kan stänga av. SEDAN kan jag kirra min café world, och då har ju Niklas redan lagt sig för längesedan. Förstår ni hur frustrerande detta är?!.. inte? nene.. men då går jag och lägger mig nu då.

kan inte komma på något vettigt att skriva, och så tvingas man skriva en rubrik också?!

Nä. Dethär funkar ju inte alls.
Har påbörjat dethär inlägget tre gånger för att sedan inse att det jag skrivit är skräp.
Totalt ointressant. Delete.

Så mina kära vänner. Nu är det upp till er; vad i h-lvete vill ni läsa om?.....

jag lever!

Jajjamensan, jag överlevde titthålsoperationen. Sjukt läskig känsla var det att få lokalbedövning i hela armen ska ni veta, men i did it. UTAN PAPPA! Ja, alltså han satt ju och väntade i väntrummet men han fick inte följa med in. Men det gick finfint hurreni, jag hade ett trevligt samtal med en sköterska, eller vad hon nu hade för titel, under hela operationen. Men, somsagt, sjukt läskigt att inte veta vart man har armen. När operationen var klar la de armen på mitt bröst (den satt fortfarande fast såklart) men det kändes som att den fortfarande låg rakt ut. Så när jag tittade ner och fick syn på handen fick jag världens panik och skrek rakt ut, så armen for ner på sängen och jag fick panik igen, jag kunde ju inte röra den! haha, ja lite kul var det minsann. Jaja, ska tillbaka efter nyår och bestämma hur/när/var/om osv nästa operation ska äga rum.

Nu ska jag sova faktiskt och imorgon ska vi till ump. Tack och godnatt!


storkok

Ikväll har asekdaske varit här och umgåtts - uppskattat! Jag har även lagat en hel drös med barnpuréer. Potatis/palsternacka, hjortfärs, köttgryta och päron. Malde havregryn till gröten och gjorde hjortfärsbiffar till mig och Niklas också. Så nu tusan finns det mat! Tänkte att det var bäst att bygga upp ett lager nu så jag slipper göra det senare i veckan med en halv vänsterhand.

För imorgon ska jag operera mig.. Vänster handled ska få sig en omgång och jag är sjukt nervös. Jag är ganska spruträdd och nu ska de skära upp handleden på mig, hur ska det gå? Pappa ska, som tur är, vara med och hålla mig i andra handen, haha. Niklas är ledig imorgon så han får ta hand om både Melwin och mig.

Men nu ska jag sooooova och invänta imorgondagen. Håll tummarna för mig nudå! Godnatt


mammamys

Idag har det varit mys på hög nivå på ump. En vänlig människa har skänkt pengar dit så att de unga mammorna ska få göra någonting roligt, -hur snällt?!, så idag har vi haft spa. Två massörer och en som fixade med fotbad och ansiktsmask var där och tog hand om oss slitna mammor, haha. Och så bjöds det på snittar, kex, frukt, choklad, julmust osv. Väldigt mysigt och väääldigt uppskattat! Så du, anonyma, underbara människa där ute - stort tack! Under tiden jag gottade mig var Melwin med sin far såklart.

Nu sover min lillaprins så sött så. Niklas tittar på tv och här sitter jag och känner att jag är sjukt sugen på nudlar! Fixa lite sånna innan sängdags kanske?.. Imorgon kommer mina hit sofior och myser äntligen!

jakten på lycka

Jag hoppas att ingen missade filmen som visades kl nio på trean ikväll. The pursuit of happyness heter den och Will Smith spelar huvudrollen, lätt det bästa han gjort! Till de som missade den säger jag bara: SE DEN! och var beredda med näsdukar, hehe. Jag grät lika mycket ikväll som första gången jag såg den.. kanske är det bara jag som är blödig? hmm..

Will Smith spelar huvudrollen i denna rörande berättelse som är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner - en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin 5-årige son Christopher (Jaden Smith). När hans flickvän Linda (Thandie Newton) lämnar honom, måste Chris uppfostra Christopher på egen hand. Chris hängivelse ger slutligen resultat när han får en praktikplats utan lön på en extremt prestigefylld börsmäklarutbildning - där endast en av tjugo praktikanter klarar sig vidare. Men utan lön blir Chris och hans son vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och till och med på en låst toalett på en tunnelbanestation..

krog och kines

Igår var jag som sagt ute och roade mig. Mat och dryck hemma hos annapanna innan vi drog oss ut på krogen. Dock var första stoppet ingen hit alls, så jag och moa lämnade sällskapet och drog oss vidare. Träffade ett annat sällskap som jag anslöt mig till medans moa valde att åka hem istället. Men med det nya sällskapet promenerades det vidare till nästa krog och där var det way better. Dansade och träffade kända ansikten innan klockan helt plötsligt var runt tresnåret och vi satt i bilen påväg hem igen. Men kul hade jag iallafall! Tack för gårdagen anna och jag hoppas att din kväll blev lyckad ♥

Idag var det dags för släktträff då niklas farmor bjöd in till kinabuffé. Väldigt mätta och nästintill illamående lämnade vi restaurangen några timmar senare. Ikväll har jag och Melwin varit hos mina föräldrar och myst lite medans niklas umgåtts med sina kompisar. Och nu, nu ska jag tusan sova. Godnatt!


bästa els ♥

free-dag

Och så kom fredagen den här veckan också. Denna fredag ser ut som så att jag ska städa här hemma, eftersom det inte blev så mycket städande igår, och mot kvällsningen kommer mois och hämtar upp mig med bilen. In till staden ska vi fara för att fira våran lilla anna som fyllde hela 18 år igår! Men det blir en lugn kväll för mig mina vänner, känner mig fortfarande lite mossig pga förkyldningen. Melwin, som nu sover, ska ha mysfredag med sin pappa.

Men nej minsann,
nu ska jag ta tag i städningen. Trevlig helg världen!


mammas prins ♥


att kopiera och använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

tada!

tack till mli som kirrat designen, igen!

Det värsta med att inte bo hemma hos mamma&pappa..

.. är att man fortfarande har massa måsten som fortfarande måste göras, även fast man är sjuk.

Jajjamensan, ullaredsresan resulterade även i en förlyldning. Stackars mig.. Borde verkligen ta och städa ordentligt här hemma. Dra fram dammsugaren och städa toaletten osv. Skulle egentligen suttit på möte med min rektor nu för att sedan promenera hem till tove och laga mat med the mamas, men inte sa nicke. Tänk vad en förkyldning kan ställa till med, haha.

Melwin ligger och sover i sängen så det är väl nu jag borde passa på att sätta fart kanske.. Borde ju klä på oss och gå ut på en promenad också, men det ser sjukt kallt ut. Jaja, ovettigt inlägg men nu ska jag göra något av den här dagen som snart är över.

säng säng säng, sova sova sova säng säng säng.

Hemma igen.. Efter en hel drös med massa mil i buss vilket resulterat i kroppsvärk. En busstur som ledde oss fram till ett ullared med mycket folk och mycket att slänga ut pengar på, vilket resulterade i några skadade hälsenor och tomma plånböcker. Så nu, ska jag tusan gå och lägga mig! ska bara snusa lite på min lillaprins och pussa lite på min stora först.. Godnatt!

04.32

- Varför i hel*ete jag är vaken nu?.. Jag ska till ullared!

RSS 2.0