du är min största skatt ♥

sportlov

Söndag och sista dagen på sportlovet. Självklart är det idag jag ska försöka ta tag i pluggandet. För det har jag ju absolut inte haft tid med tidigare..

Den här veckan har gått rasande fort, med en sjuklig start. Niklas hade magsjuka och Melwin hade troligtvis RSvirus. Så några intensiva dagar har vi allt haft med en missnöjd sjukling och sjukhusbesök. Det är i sånna lägen man verkligen inser hur tacksam man är över alla nära och kära som ställer upp i vått och torrt ♥. Men nu är de iallafall friska båda två och Melwin har mer energi än någonsin! Det är busbusbus som gäller 24/7. Vår lilleprins har lärt sig en massa de senaste dagarna också. Han kan nu stå själv vid bordet, resa sig själv i soffan, klappa händerna och pussas! Han börjar bli stor nu och det är så underbart att se hur han utvecklas varje dag.

Men ja, plugga var det va? ..

lördagsmys

Idag har vi haft en riktig mysdag här hemma. Nu ikväll har vi ätit tacos, tittat på melodifestivalen och jag har färgat håret på Thobias. Och nu ska vi titta på "land of the lost"!

Det är 24 värmeljus tända här inne i vår 64kvm stora lägenhet, haha - loooveit!

pulka

Vinterpromenad med pulkaåkning 240210








pyjamasparty

Besöket har lämnat huset och jag&Niklas har placerat oss i vågrättläge i soffan. Melwin är på pyjamasparty hos sin farmor&farfar inatt så att vi ska få sova ut ordentligt efter några vakna nätter. Han är fortfarande väldigt förkyld vår lilleprins så att sova är inte det lättaste alla gånger just nu.

Nu ska jag titta på senaste avsnittet av glamourama och sen bigbangtheory innan sovdags.. Godnatt people!

finn ett fel

Tvätten i tvättmaskinen, herrn vid spisen och hockey på tv.

i nattmössan

Jag har spenderat några timmar till att pilla ihop en fotobok på fujidirekt. De har just nu ett erbjudande där man får en fotobok helt gratis. Iallafall, när jag nu var klar och färdig för att göra min beställning så krånglar det. så. klart. Är det bara jag eller är det alltid något trassel med fujidirekt?.. Jag gör ett sista försök sedan skiter jag minsann i det!

Niklas har slocknat på soffan och sängen bara skiker efter mig. Härligt med osguld förresten!

edit: nu är en fotbok på väg hem till oss ;)

onsdagsmys

Nu är det bara bus som gäller här hemma! Så skönt att vår lillaprins äntligen mår bättre. Han är fortfarande snorig och ganska hostig dock.

Nu ska vi gå till mina föräldrar och äta middag.

BVC

Jag har precis pluggat lite, creds till mig(?). Niklas ligger i soffan här brevid mig och skäller över skidåkarna på tvn och Melwin han sover för längesen.

Idag har vår BVCsköterska varit här hemma på 8månaderskontroll och för att prata om säkerheten i hemmet. Mellemannen väger nu 7800g och har perfekt hörsel.

Efter besöket tog vi en promenad till apoteket för att hämta ut Melwins medicin. Sjukt kallt är det ute! och helt galet mycket snö för den delen. Jag är garanterat inte ensam om att längta efter våren och värmen nu..

Ikväll har Johan&Linn varit här en stund. Melwin mår mycket bättre idag så han har busat som tusan hela kvällen. Och han protesterade knappt det minsta när han tog  sin medicin, min duktiga kille. Men nu ska jag sluta svamla och bege mig till sängen istället. Godnatt!


Nybadad liten älskling ♥

sjukhusbesök

Melwin har nu varit på akuten 3gånger i sitt åtta månaders - idag! - långa liv. Första gången var när han hade krupp, andra gången igår och tredje gången idag.

I lördagskväll när vi kommit hem från Liams dop blev han bara sämre och sämre, hostade som tusan och började låta aningen ansträngd i andningen. Min mamma&pappa kom hit vid halv tolv, då de kom hem från teatern, efter att jag ringt till mamma. Eftersom Niklas var magsjuk skulle jag bli tvungen att ta natten själv, igen, så istället följde Melwin och jag med hem till mina föräldrar och sov där. Mamma tog natten så jag fick sova ut. Mulle sov sammanlagt 3timmar den natten, så han var väldigt trött på morgonkvisten. Och på det var han mycket sämre i andningen, så vi åkte in till akuten.

Väl där gick det fort med att få hjälp. Efter en undersökning sa läkaren att det troligtvis är RS-viruset han har. Han fick dricka kortison och inhalera adrenalin&ventoline. Att andas i masken var ingen höjdare, varken för Melwin eller mig. Han skrek och grät hysteriskt och jag likaså haha. Så mamma fick agera hållare andra gången. Iallafall så slapp vi bli inlagda och åkte istället hem..

Idag då? .. Andningen har inte varit något större problem, däremot har han hostat och varit allmänt hängig. Så ikväll åkte vi in igen.. Nu behövde han bara inhalera en gång och så fick vi recept på flytande ventoline. Så det är så det ligger till! Melwin är helt slut efter de här två dagarna, och likaså hans föräldrar.

Nu sover han iallafall
vår stackars lilla prins, så vi ska gära detsamma - gooodnight.
Snälla Mr.Big i himlen, låt Melwin sova ut ordentligt inatt!

dopelidop

Vi trotsade snöstormen i förmiddags och åkte mot Liams dop, alla utom Niklas som fått någon släng av magrubbning. Fram kom vi iallafall trots snökaos. Dopet var jättefint och Liam var superduktig! Mellemannen var aningen gnällig till&från i kyrkan och efteråt i försammlingshemmet. Men efter hela kalaset, när vi gick hem till Jennifer&Andreas, så brast det för min lille plutt. Gnäll gnäll gnäll.. Han tvärslocknade i bilen på väg in till stan igen och sov hela bussresan hem, men när vi landat här hemma var det samma sak - gnäll gnäll gnäll gnäll gnäll. Tycker så synd om lillprinsen, snorig hostig och tät i luftrören. Klart livet inte är allt för kul då. Dock är det inte det lättaste att hålla god min som frustrerad mamma.. Jag är väldigt tacksam att jag har min underbara Niklas, han tog nattningen ikväll så jag fick avlastning.

Nu ligger vi som två potatissäckar framför melodifestivalen, det blir ju bara sämre och sämre för varje år?. Planerna för imorgon är 1årskalas för Milio, så jag hoppas verkligen att Melwin mår bättre!

Nu ska jag gosa med min karl!

"hur får du ihop det med skolan? Hur fungerar det med alla kurser och studenten?"

Just nu pluggar jag hemifrån. Vi har allt genom datorerna så jag får och lämnar in uppgifter genom internet. Planen är att jag ska gå tillbaka till skolan efter sommarlovet, då Melwin börjar på dagis i augusti. Okidoki?

åh vilken underbar mooorgon!

Imorse satte jag Melwin på lektäcket i vardagsrummen, som jag alltid gör varje morgon, medans jag gick och kissade. När jag kommer tillbaka är stanken av bajs så påtaglig att man kan skära i den - med bara lite överdrift. Suckar över det faktum att jag måste byta första bajsblöjan som en zoombie, innan jag lyfter upp honom. Men vad händer? Jag inser att det inte är något litet jag har att göra med, nej det här är blöjan av alla blöjor. Det är bajs överallt. ö-v-e-r-a-l-l-t. Hela nederdelen av pyjamasen, på lektäcket, några leksaker - u name it. Hör mig själv säga "neeeeeeej!!" innan jag springer in på toan för att tvätta av knoddas i duschen. när. jag. kommer. på. Varmvattnet är avstängt idag. Japp, VARMVATTNET ÄR AVSTÄNGT IDAG. Tar tre djupa andetag och räknar till tio. Nej, det gjorde jag inte men det är det man ska göra när man håller på att sprängas va? In till skötbordet. Självklart blir det inte mindre kladd och äckel för det. Av med blöjan, torka så mycket som det går. In i köket med nakenfis och renblöja under armen. Värmer vatten i en glassförpackning i micron, ställer ungen i vasken och häller med hjälp av ett glas -nu-varmt vatten över honom. PUH! what a day, what a day...

tralala

Pluggkompisen har gått uppgiften är klar nu ska jag duscha sen ska jag titta på big bang theory och mysa med min storaälskling sen ska jag sova punkt

- har du te? ska jag ta med te? - jag har vatten? ..

Här hemma förs det vilda psykologiskadiskussioner, Melwin är mest medverkande då han sitter på mattan i bara blöjfisen och höjer rösten mot våra argument. TantFia är här med psykologiläxan i högsta hugg. Jag planerar att göra klart samhällskunskapen och naturkunskapen, så hardcore plugg är det som gäller. Till detta krävs dock några liter te.. Återkommer


babbel

Dagen till ära har Melwin och jag haft finbesök av emelie. Alltid uppskattat med besök av det slaget minsann.

Ikväll har Niklas haft besök av sina små vänner medans jag har pluggat - massor! Pluggsuget vissnade rejält där ett tag - har det ens funnits? - men ikväll tog jag tag i det. Visserligen senare än vad som bordes men hey, bättre sent än aldrig. En uppgift kvar men den tar jag tag i imorgonkväll. För nu ska jag ta med min karl och sova. Upp tidigt imorgon för att göra oss redo för en heldag på ump. Godnatt people!

bad day

Igår på föräldrakvällen var det bowling som stod på schemat. INTE min grej, haha. Men ja, kul var det. Mullemannen var hos min syster&Marcus undertiden. Det blev en sen kväll dock, men Melwin tvärslocknade i vagnen på vägen hem iallafall.

Jag vaknade halvsju imorse med jordens huvudvärk, igentäppt näsa och halsont, detta plus en skrikande, hostande och snorig son = not so good. Har inte tid att vara sjuk denhär veckan, mycket att stå i! Planerna att umgås med emelie och åka till skolan idag slocknade ganska snabbt.. Så jag tog med mig knoddas och bäddade ut soffan, tog en tablett och satte på disneychannel. Att leka på egen hand medans jag vilade funkade inte i många minuter så jag gjorde en flaska till honom och efter många om och men somnade han - sköööönt! tre timmars sömn hjälpte dock inte mot mitt mående.. Niklas tog Melwin och sen dess har jag bara legat under täcket och tittat på glamourama på datorn.

Nu känner jag mig lite bättre faktiskt, och Mulle verkar vara bättre han också, har tillochmed hoppat ut pyjamasen och i kläder. Niklas mamma är på fikabesök, så nu ska jag umgås med dem i köket. adios!

goooodmorgon världen!

Här är vi uppe med tuppen minsann! redan 07.17 började våran dag då lilleman började hosta, och efter hostattacken ville han icke somna om. Tur var väl det, för Niklas hade försovit sig..

Nu sitter Melwin på lekmattan och leker och tittar på vakna med the voice, så jag passar på att dricka te här framför datorn. Så vad bjuder denna dag på? Om cirkus två timmar går bussen till stan så innan dess ska det fixas här hemma. note to self: glöm inte busskort&telefonpåfyllning! Ikväll är det föräldrakväll också, får se om vi blir med på det. Men nu ska det börjas skynda långsamt! Ha en bra dag people

nu:

mat följt av en promenad.

förkyld busmulle

Mullebull har blivit förkyld igen.. Så natten vad inte så vidare trevlig med panikskrik varannantimme. Väldigt trött mamma var det som tvingade sig upp imorse. Men vi tog en lång dusch/bad så sedan piggnade iallafall jag till. Men Melwin blev bara gnälligare och gnälligare, sitta själv en sekund var helt otänkbart. Middagsluren blev bara en kvart kort också, så ytterligare lite gnällig blev han när tröttheten slog in igen. Men när pappsen kom hem blev han lyckligare än någonsin igen. Ja, då passade det minsann att leka fint på mattan. Och tur var väl det, för då hann Niklas och jag att städa hela lägenheten minsann. disken kvar dock..


lämnade lilleman 10sekunder för att hämta telefonen.
möts av detta när jag kommer tillbaka - vatten ööööverallt!
(klickbara bilder)

Nu ska vi kirra lite middag och sedan blir det fredagsmys i soffan. Vad gör ni ikväll?




att kopiera och/eller använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

mina buskillar ♥







att kopiera och/eller använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

tordagsump & födelsedagsfirande

Torsdag = ump, som vanligt. Och som vanligt var det lika kul att träffa alla mamas och barn. och såklart personalen ;). Efter ump gick vi direkt till min moster för att fira hennes födelsedag. Nu är vi hemma, Mulle sover för längesen och Niklas och jag ska snart lägga oss i sängen och titta på the big bang theory - som vanligt. Imorgon är det fredagsmyyyyys!

sjukhusbesök, ungspannkaka och sjuan

Det blev en lång dag på sjukhuset tillsammans med Mulle och min pappa. Men allt gick väl som det skulle och nästa gång jag ska tillbaka är för inläggning dagen innan operationen. Troligtvis kommer jag bli tvungen att sova kvar två nätter, men får jag bestämma så är jag hemma igen väldigt snabbt. Att ligga på sjukhus är det värsta jag vet - alla kategorier!

Middag bjussade mina päron på i form av ungspannkaka, utan fläsk och  med jordgubbsylt. På hemvägen därifrån plockade jag upp en aske som tydligen inte alls var sjuk längre? och när Mulle slocknat i sängen blev det kortspelande i köket tillsammans med Niklas, August och Filip.

Nu ska jag ta med min karl till sängen och titta på the big bang theory!


måndagsump

Allting gick kanon i lördags, vår lille prins var hur duktig som helst. Så vi är mer än nöjda över hur dagen blev, förutom att min mamma&bror inte kunde vara med. Jättetack till allihopa! Det blev inte så många bilder tagna med min kamera, så innan jag får bilder skickade till mig snor jag en från jennifer;



Idag har Mulle&jag varit på ump och myst&lekt med the mamas och barnen. Efter ump åkte vi hem och lagade lax och bulgur, som är min nya favvo!, samt umgicks med några muppar som hade vägarna förbi. Nu har jag nyss spöat Niklas i massa kortspel så sängen står på tur för min del. Imorgon ska jag till sjukhuset för att träffa sjukgymnasten och narkosläkaren, operationen närmar sig .. Men nu - godnatt!

" men varför ska vi döda melwin i kyrkan?.. "

citat av melwins kusin william 4år. haha!

Idag är den stora dagen!
.. Och min mamma&bror ligger hemma i världens magsjuka.. KUL! Vi var där både i förrgår och igår, så jag hoppas innerligt att vi slipper detdär.

Men nu ska jag skjuta bort den tanken och sätta fart istället! Halv tolv kommer pappa och hämtar mig så ska vi åka och hämta tårtorna. Sedan ska vi fixa det sista med dukningen och klockan två ska vi stå på plats ombytta och klara i kyrkan.

change

sitter just nu hemma hos isa och vi båda har färg i skallen som strax ska sköljas ur.
Måste ju vara fina tills den stora dagen imorgon!
Mulle ligger och busar i sängen med sophie.


fredagfredagfredag

Just nu är Isabell här och umgås med oss medans Niklas är i skolan. När mamma slutar jobba ska vi fixa med en massa grejer till dopet och troligen åka och duka i församlingshemmet också. Men tills dess ska vi fortsätta att mysa här hemma, ha en bra dag people!


Mullebullebus med mammaskusin



att kopiera och/eller använda mina bilder utan min tillåtelse är förbjudet.

tisdagslyx

Idag har Melwin och jag haft en heldag med mamma/mormor. Hela dagen har vi spenderat på marieberg med en massa shopping och fika. Efter många om och men lyckades vi trolla ihop dopoutfits till både mig och Mulle! Så vi här hemma är helnöjda med dagen - tack världens bästa mamma/mormor ♥, och trötta är vi också, jag känner mig helt färdig och lillprinsen sover sen längesen. Så nu mina vänner ska jag ta min karl och gå till sängs. Godnatt

RSS 2.0