on the mooove!

Ohja, här är vi mitt uppe i flyttandet! Fick nyckeln igår så idag sätter vi fart. Pååterseende.

mli;

vad är detta för trams? give me the password, tack på forehand :)

livet på landet

Idag blev det en tidig morgon för min del eftersom jag hade tid hos tandläkaren klockan åtta imorse. Pojkarna låg kvar och sov så gott när jag knallade iväg. Nu är dendär tråden på plats iallafall..

Vi tog bussen ut hit till landet och Melwins farmor vid tre, farfarn är på motorcykelsemester. Vi har bara myst hela dagen och kvällen, medans farmorn och en kompis har partat sen halv sex. Och nu börjar de bli redigt runda om fötterna på nedervåningen. De spelar dålig musik och sjunger till, ganska underhållande att lyssna på faktiskt.

Imorgonkväll är vi bjudna på middag i askes supervåning till lägenhet. Hurvida vi får plats är en kvarstående fråga, haha. Och eftersom farfarn som sagt är ute på vägarna får vi ta en långpromenad till bussen imorgon.

Grodan har precis fått godnatt-mat och ligger nu och myser i pappsens famn. Vi ska titta klart på CSI och sen blir det sängen. Förresten så har lilleman bivit en hejare på att le! haha, sååå söt!

Godnatt!

there is no love like the love between a mother and her child


vuxenpoäng

Jag sitter här och försöker teckna elavtal med eon så vi kan få någon el i lägenheten, för det vore ju trevligt. Lite vuxenpoäng till mig. Dock går det ju inte så vidare värst bra, men det är ju en annan femma.. Äsch, får ta det där med momi när hon kommer hem. Kanske inte så mycket vuxenpoäng till mig trots allt, haha.

Försöker få tag på den där jävla tandläkaren också, men det är ju inte det lättaste. Jag ringde igår, men då hade de stängt och tanten visste inte vilka tider de hade öppet eftersom det var olika såhär på sommaren, men jaha sa jag. Och så ringde jag klockan ett idag, blev kopplad till tandregleringen men då var de på lunch och skulle komma tillbaka klockan ett, och jo klockan var ett när jag ringde. Så nu får jag ringa till den där receptionisten ännu en gång eftersom jag inte lyckas hitta något nummer till tandregleringen. Puh. Jag har en "tråd" fastlimmad bakom framtänderna, och denne lille rackarns tråd har nu lossnat vilket har orsakat att min ena framtand har glidit iväg lite på sniskan, inte allt för charmigt.

Laga mat till hela kompaniet ska jag också göra, mycket att stå i idag minsann! Efter maten åker vi ut till marieberg och coop för inhandling av blöjor och tvättlappar, såntdär som är så kul att lägga pengar på! Kanske får vi med oss en micro hem också..

Men nähepp, tandläkarn och sen mat var det ja. Tjipp!

22/6 - 22/7

Idag är vår lille knodd en hel månad gammal, gud vad fort tiden går..
Snart tjatar han väl om moppe också, haha.

    
två minuter                           en månad

mamma och pappa älskar dig grodan!

blöblö

Inget vidare värst väder vi har här i Öret idag.. Lilleman ligger och gosar på Niklas bröst och här sitter jag och häckar. Josefin har varit här idag och hälsat på en stund, välldans trevligt. Och vad ska vi hitta på resten av dagen undrar ni alla nu, ingen som vet är svaret. Usch, nej lite sol skulle uppskattas.. Kan väl lika gärna ta och städa lite när dagen ändå redan är så tråkig. Tvätta skulle jag ju också kunna göra. Japp, så hejdå.

Grattis till Jennifer och Andreas som fått sin lilla Liam nu :)

BVC

Melwin väger nu 4155g och är 54cm lång, våran stora grodunge!

godnatt.

Nu ska jag och Melwin sova, ensamma. Godnatt.

hemma med halmen..

Nu är vi hemma efter en natt i stugan. Väldigt mysigt hade vi igår med självplockade smultron med glass och sen grillat på kvällen. Vi tog bussen hem vid ett idag och har sen dess bara degat framför tvn.

Lilla grodan var väldigt missnöjd nyss och vägrade somna trots att han knappt orkade hålla ögonen öppna. Men pappsen stoppade ner honom i vagnen och drog fram och tillbaka i vardagsrummet, och visst slocknade han tillslut, haha.

Usch vad trött jag är,
en liten powernap kanske? ..

Grattis mimms på den stora artonårsdagen!

today;

Hyllorna i våran garderob rasade ihop idag, så jag har rensat kläder minsann. Tre ica-kassar med kläder slängdes, så nu är jag i stort behov av nya underkläder - det blev bara 4 trosor kvar när jag slängt de som knappt hängde ihop haha.

Nu håller Niklas på och byter blöja på Melwin som ska sövas för natten. Imorgon åker vi till Niklas föräldrars stuga, stannar där tills lördag. Godnatt!

blablabla

Det känns som om det är rätt mycket just nu. Fast det i själva verket inte är någonting alls egentligen.. Allt som ryms i mitt huvud är Melwin, Niklas och flytt. Och den där lilla ångesten för att jag inte har "tid" med annat. Mina vänner vill träffas och det bara skjuts upp hela tiden, pga mig. Det frågas om och när vi ska ses och jag svarar att vi kan höras i veckan - som jag på något sätt väldigt ofta lyckas glömma bort. Det får helt enkelt inte plats i lillhjärnan. Det handlar absolut inte om att jag inte vill träffas, utan om att jag helt enkelt bara har de där tre sakerna i min lilla skalle. Helt och fullt inne i en bebisdimma just nu, vill mest bara umgås med familjen - och det är väl så det ska vara? Självklart ska man ha tid för sina vänner också, och jag jobbar på det. Det jag vill få fram är att jag hoppas mina vänner kan ha överseende med detta. Jag hör av mig när jag har "tid". Men sluta för guds skull inte att höra av er, ibland kan det vara skönt med en msnpaus eller liknande mellan all amning och alla blöjbyten ;)

Och när vi flyttat får alla givetvis komma och titta hur fint vi bor!

going crazy!

Gud, jag blir tokig snart! Det är bortom kaos på vårat rum just nu. Kläder, Melwin-grejer och en hel drös med stuff till lägenheten ööööverallt! Och det går inte att bära ner lägehetsgrejerna till källarförrådet eftersom det är knökfullt där inne. "Bara", snart, två veckor kvar, puh..

Måste skryta lite om vår underbara grod-son. Han sover som en prins om nätterna, igårkväll fick han sista godnatt-maten vid halv tolv, sen sov han ända till sex imorse. Han vaknade dock runt sju och hade lite magknip, men lite magmassage och några rejäla fisar och sen somnade han igen. Inte förrän nio gick vi upp för dagen. Han har också börjat vara med jätte mycket, tittar runt och försöker få fram ljud när man pratar med honom. De första två veckorna sov han mest hela tiden, men inte nu inte. Det är väl troligen därför han sover så pass bra på nätterna också. Vi var på bvc igår för mätning och vägning. Han har gått upp precis som han ska och väger nu 3830 och är 53 cm lång.

Om två timmar ska vi iväg på kalas - ja det är ett evigt kalasande i den här släkten - till min morbror. Men innan dess ska jag faktiskt försöka få lite ordning här inne, och på mig själv. Måste skicka iväg ett sms till Jennifer också för att höra om Melwins lekkamrat har tittat ut än. Om inte så hoppas vi att det kommer gå bra. Om han har det hoppas vi att det gick bra, haha.

Nej, städa var det ja..



i flyttar taget

Det börjar närma sig flytt! Idag har vi varit på IKEA och elgiganten och inhandlat en hel drös med saker. Bland annat dammsugare, brödrost och kaffebryggare.. Det är ju inte precis billigt att flytta hemifrån, men jag tackar Carro och Ellen som bidrog till att jag skadade hälen och fick 16000 av försäkringen, haha. Ibland lönar det sig att vara ung och dum.

Melwin var nyss ute på promenad med sin mormor, så han sover som en stock i vagnen. Min lilla grodunge :) Nu ska jag titta på tv! adjö.

godafton

Lilla grodan ligger och gnyr i vaggan. Han tvärslocknade i min famn i soffan förut, men när jag bar in honom till vaggan skulle han ju självklart vakna. Att ligga i famnen eller på bröstet och sova är det bästa han vet, somna ensam i vaggan är ju ingen hit direkt. Men när han väl somnat där sover han i vaggan hela natten, vår duktiga lilla son.

Jag sa till Niklas att vi skulle lägga oss tidigt ikväll, men nu är klockan lika mycket som den brukar vara när vi lägger oss, suck. Om tre-fyra timmar vaknar Melwin och vill ha mat, så det är bäst jag lägger mig om jag ska hinna få någon sömn innan dess.
Godnatt världen.

såhär sov Niklas första natten på förlossningen


roadtrip

Idag har mamma, pappa, Melwin och jag varit på roadtrip. Vi tog en tur till Eskilstuna för att shoppa. Jag hade sett en klänning på Monki som jag tänkte köpa till bröllopet, men den passade såklart inte.. Men! jag hittade en annan iallafall, så nu var det avklarat.

Förutom shopping så har
Melwin ätit på donkan idag, jajjamensan. Mitt inne på McDonalds i Eskilstuna satt jag och ammade, men det gick ju fin fint det också.

För er intresserade kan jag även berätta att min lille pojk är en hejare på att bajsa.

Ciao!

nattinatti

Jag och Niklas sitter och skriver till varandra över msn. Med en vägg emellan. Men nu ska vi gå och lägga oss. Tillsammans.

tisdag!

Gooodmorgon världen! Här har vi varit uppe med tuppen, redan klockan nio var det dags att gå upp. Men det var inte det lättaste.. Vi har blivit så bortskämda med att sova länge, men idag skulle lägenheten besiktas så det var bara att gå upp.

Igår var vi på IKEA och chilli och inhandlade en massa saker till vårt blivande hem, bara tre veckor kvar. Ska bli så skönt att flytta och slippas trängas på mitt lilla rum. Nu får vi tre stora rum - och en liten toalett - att röra oss på!

Om ca en timme kommer Helga. Jag och grodan ska gå på stan med henne minsann. Tänkte köpa mig ett par jeans eftersom jag slängde ut ungefär alla mina gamla igår. Men jag klagar inte, vissa har väldiga problem med att gå ner i vikt igen efter förlossningen, jag behöver inte ens tänka på det. Så nej, jag klagar inte.

Nu ska jag ta och sminka mig. Hejdå!




flytten flyttad

Vi flyttar redan 1:a augusti! :)

mycket kan hända på ett år ..


4:e juli 2008 arvikafestivalen


4:e juli 2009 barnvagnspromenad

saturday night

Gårdagen spenderades först hemma hos Niklas föräldrar där vi firade honom med hans familj. Vid fyra tog vi bussen in till staden. Melwin älskar att åka buss, eller färdas på något sätt överhuvudtaget, han tvärslocknar så fort det börjar röra på sig haha. Iallafall, Niklas knallade hem till sin syster och Martin tillsammans med några kompisar medans jag och Melwin stannade hemma och myste. Niklas skulle göra krog-debut på födelsedagen så jag fick snällt ta hand om Melwin on my own. Nejdå, Moa och Anna kom faktiskt och gjorde oss sällskap så det gick ingen nöd på oss.

Vi tog en promenad upp på stan för att äta på McDonalds vid nio, Melwin toksov i vagnen hela tiden. Träffade några kändisar på staden innan vi promenerade tillbaka. Moa satte sig på bussen hem vid halv elva och Anna tog cykeln hem straxt därefter.

Vid halv två ramlade Niklas in lite rund under fötterna och det blev en lång natt kan jag meddela. Vid tre somnade jag och Niklas äntligen, men såklart ska grodan vakna en halvtimme senare - foodtime! Ammade och bytte blöja, men inte var han nöjd med det. Fick gunga honom i famnen ett tag innan han tillslut slocknade, så vid halvfem fick jag lägga mig igen. Men vid sju vaknade Kasperungen som har lite svårigheter med att vara tyst.. Vaknade igen. Somnade om. Vaknade vid åtta av en hungrig bebis, som ännu en gång vägrade somna om efter amning och blöjbyte - gaah. Tog med mig grodan ut till vardagsrummet där mamma&pappa sovit under natten. La mig brevid mamma på luftmadrassen med Melwin, lite mys och sen somnade han faktiskt. Men det var ju ett himla liv på Kasper fortfarande så inte fick jag sova. Men vid nio tog mamma med sig Kasper ut i köket för att äta frukost, så då tvärslocknade jag och fick sova i två timmar.

Niklas har vilat mestadels hela dagen men har nu kommit på fötter igen. Min syster och Marcus kom hit och firade honom förut. Nu sitter han och spelar dator tillsammans med min bror, Melwin ligger brevid mig i sängen och myser och här sitter jag och bloggar samtidigt som jag tittar på tv.

Väldigt lång och jobbig text blev det, men om ni orkat läsa ända hit så kan jag nu tala om att vi äntligen fått lägenhet! Yes, ni läste rätt. Senast 1:a september flyttar jag, Niklas och Melwin till en tvåa. Vi längtar såååå mycket! Ska bli så skönt att äntligen få eget.
Nu ska jag pussa på min groda, adios.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Rackarns, jag hann inte uppdatera innan klockan slog 00.00. Men iallafall;



Grattis min älskling och världens bästa pappa på 18års dagen
Vi älskar dig!

minisemester och premiärbad

Ojojoj.. Dåligt med uppdatering här på sista tiden, men vi har faktiskt varit på mini-semester från staden. I måndags åkte vi ut till landet och Niklas föräldrar. Legat och latat oss i solen (skuggan för min och Melwins del) och så har Melwin gosat med sin farmor&farfar, faster och kusin. Vi skulle egentligen ha stannat tills på lördag, men jag fick nog av lantlivet och längtade in till staden.

Melwin och storkusinen William

Niklas föräldrar skjutsade hem oss eftersom de ändå skulle storhandla på Willys. Jag och Melwin tvärslocknade på soffan nästan direkt när vi kommit hem. Efter tillvaknande och mat blev det premiärbadande för lilleman, i badbaljan på köksbordet. Och han gillade det, men när det skulle till och tvättas med tvättlapp samt komma upp ur det varma badet blev det skrikigt. Men på med en blöja samt pyjamas och sen var han nöjd igen.

Just nu ligger Niklas och tittar på tv och grodan ligger och sover i vaggan. Tror han drömmer om något läskigt, han rycker till med hela kroppen och ligger och piper i sömnen. Kan bebisar drömma förresten?

Nej nu ska jag ta och kila in i duschen sedan bädda ner mig i sängen med min man och äta godis. Upp med tuppen imorgon (runt nio). Vi ska titta på en lägenhet. Nu - Godnatt!

RSS 2.0