lång dag..

Idag har vi varit på ump. Trevligt som vanligt! Babymassage och trevliga mamas med söta bebisar. Därefter gick vi på staden en sväng tillsammans med Jennifer, Andreas och My - barnvagnsmaffia, haha. Sedan tog vi bussen hem.

Vid halv åtta skjutsade pappa Niklas och mig för att storhandla, vilken var väldigt behövligt. Melwin var hemma hos mormor och morbror under tiden.

Nu ligger mina två pojkar och sover i sängen. Inte. Melwin ligger just nu och skrattar och pratar, men hans far sover minsann som en stock. Så jag antar att det är jag som får försöka söva honom igen, så - godnatt!

jag blir toookig

Det blev väl lite sådär med dagens planer.. Vi plockade undan all bråte som låg och skräpade men ingen dammsugning eller dammning hanns med. Och endast två maskiner med tvätt blev körda. Men jaja, det är ju en dag imorgon också. Då ska vi ju iofs till ump, men på kvällen blir det snabbstädning här hemma minsann. Om vi nu inte ska åka och handla med mor&far, haha.

Jag har ett gigantiskt problem ska ni veta mina vänner. JAG HITTAR INTE MINA NYCKLAR!! Blir tokig! Har letat ööööverallt, men ingenstans tycks de finnas. Det är en nyckelring med lägenhetsnyckeln och postfacknyckeln, den ENDA postfacknyckeln. Detta betyder alltså att vi inte kommer åt posten, hur bra? - inte bra alls. åååååååååååååh.

Sova!

söndags underhållning

Vad vi gör idag; städar, tvättar, lagar mat, diskar, betalar räkningar, kokar nappar osv osv osv osv osv..

torsdag fredag lördag

Nu har vi även mina föräldrar inom gångavstånd.

Niklas har hjälp till och bärt och jag har väl mest varit lektant till Melwin och Kasper. Inte för att Melwin leker så värstans mycket, men underhållen vill han mer än gärna bli. Nu ikväll lagade jag mat till familjen i deras nya lya och vid nio promenerade vi hem med en trött bebis. En sväng i badbaljan och nu sover han sött.

Moa och Elin kom
förbi förut och lämnade bärselen som jag glömt i Moasbil, så nu är den där den hör hemma. Trevligt med lite besök också såklart.

I torsdags tog Aske, Melwin och jag en sväng till marieberg där det var invigning av den nya gallerian. Vi kom tillbaka till staden vid halv tio så jag och Melwin sov kvar hos mina föräldrar, vi skulle ju ändå på återträff med föräldragruppen klockan elva på fredagen.. Det var så mysigt så att sova där en sista gång iallafall. Och jag tror nog mamma&pappa tyckte det var mysigt med en glad Melwin att mysa med på fredagsmorgonen ;)

Igår åt vi
bamsekräftor hemma hos Niklas föräldrar och så spenderade vi natten där.

Men nu ska det
bli skönt att sova i min egna säng minsann! eller ja, bäddsoffa.. Det ska bli väldigt skönt att få en säng snart!

i flyttar taget, igen

Idag är det mina föräldrar som ska flytta, så nu ska vi gå och hjälpa dem.
Återkommer.

myspys

Jahapp, så var denna dagen passerad också. Och vad har hunnits med? Inte så värst mycket nytta iallafall. MEN! En hel drös med nytta gjordes igår så det behövdes ju inte idag!

Jag och Mullis myste hela förmiddagen och drog oss riktigt länge i sängen. När Niklas kom hem ( precis efter jag skrivit det senaste inlägget ) lagade vi mat och därefter promenerade vi ner till min mormor&morfar. En fika senare var vi hemma igen..

Nu ikväll har vi ätit ravioli i ugn - mums - och haft besök av August&Johan. Och jag lyxade till det med en dusch såhär mitt i veckan. Imorgon ska jag och lilleman ta en tur in till staden. Gå en sväng i affärerna, besöka skolan för att samtala lite och sen ska vi till ump är tanken. Så nu ska jag mysa med min storeman och sen söööva, GODNATT!

vill ha regn!

Skit att det skulle sluta regna! Hade ju tänkt sitta inne hela dagen och bara mysa i soffan.. Men inte det inte! Nu är det ju sol så då måste vi pallra oss ut minsann. Men inte nu inte, för nu sover lilleman så gott i sängen. Kanske ska passa på att laga lite mat.. Undra när Niklas kommer hem? ..

Kanske skulle ta hjälp av KusinKasper, han är en hejare på att laga mat!

dreaming

Jag sitter och drömmer mig bort på ikea's och H&M's hemsida.. Om en månad fyller jag år!

en förkyld bebis

Melwin har - äntligen - somnat i sängen, men det var inte det lättaste att få den lilla knodden att somna direkt. Han har fått sin första förkyldning och har därför väldiga humörsvägningar. Helt plötsligt blev  han supergnällig och ingenting dög, men nu sover han som sagt!

Nu ska jag ta tag i mig själv, och tvätten..

090822

Vi tog en riktig sovmorgon imorse, inte förrän runt tolv var vi uppe ur sängen. Melwin vaknade på sin bästa sida, som vanligt, och charmade oss med massa skratt och joller.

Efter frukosten satte vi igång med städningen, visserligen var det mest Niklas som städade eftersom jag blev fast med att amma, haha. Vid lunch kom bror, Zandra och Kasper på besök. Jag slängde ihop lite mat och sen fikade vi. Och en hel massa bus med Kasper hanns med också, såklart!

Vid halv sju kom Jennifer, Andreas och Liam på middags-besök. Åt, pratade och myste med våra små pojkar gjorde vi innan de rullade hem till sitt.. Så trevligt så!

Nu ikväll har Niklas spelat Wii, och svurit över att det inte gått bra, och jag har gosat med lilleman i soffan. Men nu sover han som en stock och har gjort sen tio. Och nu ska jag göra detsamma!

090622-090822


Idag blir Melwin två månader! Min lilla prins, jag älskar dig så!

scaaary

Melwin sover i soffan, Niklas är hos grannen och äter kräftor och här sitter jag i mörkret och är rädd. Gatulyktorna här utanför släcktes förut och det lös i lantmannenhuset-grejen! Men det lyser inte längre, alltså måste det betyda att det var någon som var där? Det används väl inte längre? eller? Hur som helst, så är det väl ingen som jobbar klockan tolv på en fredag?! LÄSKIGT! Nu ska jag gömma mig under en filt och vänta på att Niklas ska komma hem. Jag är rätt kissnödig, vågar jag gå till toaletten? ..

beautiful beat

Melwin sov som en stock igår! Han somnade vid halv åtta och vaknade inte förrän fem imorse. Är det verkligen hälsosamt för bebisar att sova så länge?

Nu sitter jag här och dricker te och lyssnar på nada surf, min lille prins ligger och sover i sängen och Niklas är i skolan. Väldigt skönt med lite egentid!

Klockan ett kommer min kära moder och hämtar upp oss för att åka in till staden. Ska träffa Carro och försöka fixa tapeter, som sagt. Om någon vänlig själ skjutsar hem oss så kanske jag kan handla också, för det är välldans behövligt. Lägenheten skulle också behöva en städomgång, men det får bli ikväll eller imorgon..

Nu ska jag läsa lite bloggar, äta mat samt fixa mig&knoddas!


Mamma-Melwin mys i soffan

dagens torsdag

Idag har Melwin och jag haft besök av min syster, kusinKasper och Zandra. Lagat mat samt ätit glass hos mormor&morfar har vi gjort..

Nu ikväll har Niklas dömt fotboll och jag och kotten somnade på soffan, inte bra. Knoddas sover fortfarande då han, som vanligt, inte gick att väcka, så jag bävrar mig lite för den här natten. Men förhoppningsvis sover han som en prins som han brukar göra.

Imorgon ska vi ta en trip in till staden för att bla träffa Carro innan hon flyttar, igen. Men denna gången stannar hon iallafall i landet! Ska också försöka hämta tapetkataloger så vi kan välja tapeter. Det kommer väl troligen inte bli tapetserat på ett tag eftersom mina päron ska flytta snart, men jag behöver nog finula på det där en stund iallafall, höhö.

Nu ska jag minsann försöka få mig själv och min karl i säng. Godnatt!

GudfarThobias kom på besök igårkväll.

moonday

Det var inte det lättaste att väcka den lille mannen klockan kvart i nio imorse. Hur ska det bli när han är tonåring? haha. Vi hann iallafall med bussen klockan nio och eftersom att Melwin inte vill äta direkt när han vaknat så blev det ingen amning innan vi åkte - någon hade aningen pain i tuttsen när vi kom fram, he-he. Iallafall, så gick vi hem till mina föräldrar, där packningen är i full gång, och åt och drack te, gissa vem som gjorde vad..

Vid elva for vi iväg till bm-lotta på efterkontroll, pratade om förlossningen osv. Jag vägde Mullis också, dock med kläder på, ca 5400 g visade vågen - big boy! Därefter promenerade vi bort till ump där det var en massa mamas och bebisar, mycket trevligt!

Vi tog en trip på staden tillsammans med familjen Liam när ump stängt. Knallade i lite affärer och så innan Liam bestämde att det var dags att åka hem, haha. Mötte då upp nästa mamma med bebis + Sofia. Fikade på espressohouse och sedan tog jag och en trött Melwin bussen hem till pappsen.

Nu har korven somnat och Niklas håller på att bädda, någon börjar ju skolan imorgon minsann. Själv har jag ju hela två dagar kvar av sommarlovet! Imorgon ska jag och Melwin träffa KusinKasper och Zandra medans pappa är i skolan..

Men nu; sängen!


duktig kille!

HEJ!

Tappat skrivlusten en aning.. Men för att hålla er uppdaterade kan jag berätta att Melwin och jag de senaste dagarna har;
städat, diskat, lagat mat, tvättat, fikat, åkt bil och poppat med A&M, ätit på sibylla, varit på besök, fått besök, sovit en hel massa. Och så har vi växt ur strl. 50 :(

Imorgon blir det till att gå upp tidigt, så ja - jag borde vara i säng för längesen. Vi ska ta bussen in till staden, till bm och sen ump. Men nu ska jag sooova. På återseende!

no words needed

fredagen

Tvättat, städat och diskat har vi gjort idag. Vi har också hunnit med en promenad till fotbollsplanen där vi tittade på fotboll.

Ikväll har lilleman badat och vi har myst i soffan. Melwin sover som en tok och har gjort det sedan tio ungefär, Niklas ligger i soffan och varvar mellan att titta på "big daddy" och lösa korsord, haha. Själv sitter jag och tittar på bilder som ska framkallas. FY vad tiden går fort, för fort! Känns som det var igår vi var på förlossningen och jag fick upp min lille bebis på bröstet, som kissade på mig det första han gjorde haha. Nästa lördag är han två hela månader, TVÅ! helt sjukt. Skulle bli glad om tiden gick aningen saktare faktiskt..

Nej, nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen. Godnatt!



puh

Jahapp, det var tydligen bara en fågel som ville komma in sa Niklas..

srsly?

5? fem? jag vet ju liksom precis hur många ni är som läser. Och det är inte endast fem stycken. Dåligt!

AAH! det knackade just på fönstret! Vi bor liksom på andra våningen! vaf---n? jag är helt livrädd, vågar inte titta. Haha, hjälp! Niklas är i tvättstugan! hjälp?

veveve-vem e han?

Förresten! Skulle vara lite kul att veta vilka ni är som hittat hit.
Eller iallafall vilken del av landet ni läser ifrån!
Tell me? Snälla söta? :]

med en sovande bebis

Jag sitter här vid datorn med Melwin sovandes i knät. Han ligger på amningskudden ( tack för den uppfinningen! ) och snusar så gott - äntligen. Han var lite gnällig förut och vägrade somna, envisades med att ha ögonen öppna även fast han var tröttare än tröttast och spottade ut nappen för att vara säker på att inte falla för frestelsen, haha. Men napp-utspottningen löstes med att fästa nappen till napphållaren(? en såndär rem som gör att inte nappen kan tappas på golvet, ). Att äta nudlar samtidigt som man har en knodd i knät är inte det lättaste. Man måste liksom ta en omväg med gaffeln från tallriken till munnen för att undvika att tappa nudlar i fejjan på knodden. Detta gör att det hela tar lite längre tid, och det betyder att det finns risk för att lilleman vaknar innan nudlarna är uppätna. Väldiga problem, haha.

Grodan vaknade nyss och låg och tittade på mig med sina stora blåa ögon, när jag talade om för honom att han minsann skulle sova svarade han med att ge mig världens största smile. Såklart. Mitt lilla charmtroll! Men lite vaggning i pappas famn och sen slog han igen sina blå igen. Nu ligger han i sin säng och sover som en stock igen.

Imorgon ska Mulle och jag in till staden och ump med Jennifer, Andreas och Liam för att umgås med alla bebisar och föräldrar. Det blir en tidig uppstigning så i säng med mig - Godnatt!

i nattmössan

Om drygt en vecka börjar skolan igen. Jag bävrar mig lite för hur det kommer att bli, hur det ska gå när jag ska vara hemma ensam med Melwin medans Niklas är i skolan. Och kommer jag ha tid över till att plugga? Vad ska vi göra om dagarna? Ja herregud, det finns mycket som snurrar i skallen.. Men det löser sig sa han som sket i vasken, höhö.

Nu ska jag lägga mig och låta hjärnan vila ett tag. Godnatt världen.



" ohno, puss på g! "


UMP

Idag har jag och Melwin varit på unga mammor&pappor tillsammans med Jennifer, Anderas och plutten Liam. Satt där och babbla, tittade på lekande barn och fikade innan vi promenerade upp på staden en sväng. Vi gick i lite affärer innan de var tvugna att åka och Niklas kom och bytte av dem, haha.

Jag och Nickepicke promenerade då hem till mina föräldrar (+bror) för att fira storebrodern som fyller 22 idag. Vid åtta åkte vi hem med mormor&morfar, morfar körde pappas bil och ja herregud, det var en upplevelse haha. Men hem kom vi, hela och rena till och med.

Imorgon kommer mli och ankan hit för att inspektera lägenheten och bebisen ;) och så kommer pappsen för att sätta upp de nya kökslamporna.

Men nu ska jag och min store pojk titta på paradise hotel, godnatt!

NU

Ska vi åka till sjön!

fortfarande varmt

Det blev varken bad eller stuga. Vi var dock på väg till stugan när Niklas kom på att bilbarnstolen står kvar hemma hos hans föräldrar, så nehej - ingen stuga blev det.

Mamma kom på
en snabb visit under sin lunchrast. Jag & Niklas gick då runt i bara underkläder och grodan satt i babysittern iklädd bara blöja, så ja väldigt varmt har vi haft härinne, haha. Så vi har spenderat några timmar i skuggan hemma hos min mormor&morfar idag, väldigt skönt.

Nu är Thobias här och vi ska fixa iordning tacos, sen skulle de visst ut och fiska vid kanalen. Så jag och Melwin får underhålla oss själva.

denna värme..

I annat fall hade jag inte klagat det minsta, men... Att sitta "fast" inne i en lägenhet med solen stekandes genom fönstren och en bebis som svettas som sjutton, nej det är ingen höjdare.

Uppstigna för en halvtimme sen sitter vi nu och filurar på vad vi ska hitta på idag. ÅH vad jag vill bada. Jag smider dock planer om att kanske åka ut till Niklas föräldrars stuga, hm.. Återkommer med resultat. Hur som helst så måste jag åka in till staden för att träffa HB, och så skulle vi ju behöva handla också.

Nu ska jag iallafall hoppa in i duschen så det händer någonting någon gång!

vaaaarmt!

Nu ska vi gå till mormor&morfar så Melwin får sova i skuggan, lilla grodan svettas som en gris här uppe i lägenheten stackarn.. Adjöken!




läkarbesöket

Har ju inte informerat er om hur stor grodan/knodden/knoddas/grisen/pelle/lilleman/mulle/melle/osvosv - Melwin, numera är. Så håll i er här kommer det; 57(!) cm och 4760g! Mammas lille pojk börjar bli stor nu, buhu, tiden går ju för fort! Men det är så underbart att se honom växa såklart. Han skrattar och pratar som sjutton nu ska ni veta och han börjar bli väldigt stadig i nacken också, så duktig så! Förresten så gick läkarbesöket barabra, han fick en godkänd-stämpel på magen.

Idag har det varit vaaarmt! Stackars grodan har svettats som bara den, men han har skrattat hela sin vakna tid så han har nog inte lidit av värmen iallafall.

I förmiddags kom Melwins farmor&farfar och hälsade på för fika och gos med barnbarnet. När de gått promenerade vi till mormorn för att fixa lite papper.. Nu ikväll har jag och grodan grillat hos min mormor&morfar tillsammans med mina föräldrar + bror och moster&magnus, medans Niklas tränade fotboll.

Det ska visst bli lika fint väder imorgon så jag planerar att ta med min lilla familj och åka och bada, hurvida den planen utspelar sig återstår att se. Varken jag eller Niklas har ju badat på hela sommaren, så det är väl hög tid nu.

Nej nu är det snart paradise hotel och innan det ska jag ta tag i de nytvättade kläderna. Godnatt!



Ingen kopiering eller använding av mina bilder utan tillåtelse

blodbad i köket

Igår köpte jag och Niklas en massa saker, bla en micro. När vi kom hem med alla dessa saker kom mormor&morfar på besök. Morfar fick då för sig att han skulle packa upp den nyinköpta micron.. Han försöker att bryta upp kartongen med händerna men inser snabbt att detta arbete är förgäves, så han fattar tag om en kniv - en ny och sylvass kniv. Och då händer det - morfar skär sig djupt i ringfingret. Det viras papper och handduk runt fingret och han blir ombedd att ha handen högt, men ingenting stoppar blodflödet. Mamma ringer sjukvårdsupplysningen och morfar blir ombedd att ta sig in till doktorn - snabbt! Mamma&pappa tar med sig morfar in till doktorn och där får han sy tre stygn. En väldigt dramatisk berättelse om en väldigt dramatisk händelse, haha. Stackars morfar.

Både morfar och micron mår dock bra efter omständigheterna.

bråttbrått

Ops, nu börjar paradise hotel och Niklas har gjort nudlar. Uppdaterar om blodbadet som infann sig i köket förut, imorgon istället. Godnatt!

the wedding

Igår var det som sagt bröllop för min stora storebror. Otroligt fint var det, och inte gick det att hålla tårarna borta. Innan vi skulle åka väckte vi Melwin för att byta blöja och kläder, och självklart ska han bli hungrig precis innan avfärd. Panik. Bröllopet börjar om 20 minuter och Melwin vill ha mat. Jaha, jag får väl amma längst bak i kyrkan då, tänkte jag. Men icke, min lilla prins somnade i vagnen när vi kom fram och sov faktiskt under hela vigseln. Dock blev han livrädd när de började spela på orgeln, haha. Stackarn.. Men skrek gjorde han inte en endast gång, så duktig så.

Idag har vi varit hos mormor&morfar och ätit en massa mat som blev över från igår och nu ikväll har vi haft besök. Jag såg att Emelie&Jessika promenerade här utanför så jag vinkade in dem. Vi har suttit och pratat en massa skit i några timmar, så trevligt så.

Imorgon ska Melwin på läkarbesök, så det blir upp tidigt eftersom vi ska åka vid halv elva. Kanske tar vi en tur ut till marieberg för inhandling av lite nyttigheter också..  Men nej, i säng med mig - Godnatt.

big update

Nu har vi som sagt flyttat, äntligen! familjen J/A-N bor numera i en stoor tvåa minsann. Dock är det långt ifrån klart och fortfarande ganska tomt, men det är väl kanske förståeligt. Säng har vi ingen heller, haha. Vi skulle ha Niklas säng som han haft hemma hos sina föräldrar, men den rackaren vill stanna i huset. De fick nämligen inte ner den från övervåningen, haha. Så till slutet av augusti får vi sova i bäddsoffan, då får vi en ny säng :) Men så fort jag får första föräldrapenningen, som blir rest från juni, ska vi iväg och inhandla gardiner och grejer.

Det är så skönt att bo ensamma, och hittills har det gått galant. Men vi har ju dock inte tvättat än, haha. Hur ska det gå? jag vågar liksom inte gå ner i källaren ensam.. Än så länge har jag inte längtat "hem" ett dugg, haha. Det är nog värre för Melwins mormor&morfar som inte får träffa honom varje dag längre ;)

Ikväll har vi haft ungdomsgård här. Nejdå, så illa har det inte varit faktiskt. Niklas och fyra kompisar har suttit i köket och spelat poker, jag och Gustaf har suttit i vardagsrummet och löst korsord och målat naglarna och lilla knoddas har sovit i sin vagga i sovrummet sen klockan tio.

Igår var jag och Melwin på utflykt in till stan. Träffade Jennifer, Andreas och deras lilla söta Liam, eller - "lilla" haha :) Nej, han var faktiskt väldigt liten, trots att han väger mycket, haha. Iallafall till "sättet" jämfört med Melwin. Han har verkligen blivt stor bara på några veckor min lilla prins, han är ju ingen liten degklump som bara sover och ser söt ut längre. Nu är han vaken och är med och ser söt ut istället, haha. Skrattar gör han också, och pratar, mammas älskling. Iallafall(!) så gick vi till UMP och visade upp våra små underverk, stannade kvar där och pratade ett tag innan vi promenerade upp på stan och åt. Det är så härligt att folk är så diskreta, man märker inte alls när de tittar snett och höjer ögonbrynen mot oss, nono..... "usch, de är alldeles för unga för att ha barn" står liksom inte alls skrivet i deras pannor. Måttligt irriterad blir man. Iallafall så var det väldigt kul att träffa den lilla familjen.

Imorgon vankas det bröllop för min stora broder. Så full fart blir det! Det skulle inte förvåna mig det minsta ifall Melwin kommer börja gallskrika i kyrkan, bara för att han aldrig gör det annars liksom. Men det ska nog gå bra!

Nu ska jag måla klart naglarna, sen ska jag söööva. Godnatt världen.


RSS 2.0